Vi som sitter i bostadsrättsföreningen vill veta (vem du är och )var du kommer ifrån innan vi ger dig din lägenhet därför önskar vi att du berättar mera om (dig själv) och staden du kommer ifrån. (Tänk på mottagaren som du skriver till, det är en ansökan till en lägenhet så använd ett anpassat språk)

4-5 gör A-uppgiften 6:or gör B.

 

A: Berätta om dig själv. i uppdrag A skapade du din karaktär så här ska du alltså ge en presentation av dig själv till de i bostadsföreningen. : Staden du flyttat ifrån. Läget – var i Sverige, Norden eller Europa ligger staden.

Exempel: Sundsvall ligger i mitten av Sverige, landskapet heter Medelpad. Sundsvall är en kuststad. Havet utanför Sundsvall kallas Bottenhavet och är en del av Östersjön. Sundsvall har ca: 100 000 invånare. Något annat staden är känt för? – Sundsvall har ett lag i fotbollsallsvenskan, GIF Sundsvall.

 

Berätta om: Ditt fritidsintresse. Kan du fortsätta att ägna dig åt det trots att du nu flyttat till Kvarteret Marmen?

Exempel: Mitt stora fritidsintresse är hästar, jag både rider och gillar trav. Jag vet att det finns en ridanläggning på Näset, det är inte speciellt långt från Kvarteret Marmen. Inne i Sundsvall finns också en stor travbana som heter Bergsåker.

 

B: Utvecklas svaren mera genom att beskriva staden med miljöbeskrivningar (t,ex titta på google earth hur det ser ut och berätta om det) och hur långt du flyttar (hur många km/mil), ditt fritidsintresse (Hur länge har du haft intresset, varför har du det intresset)  när med ännu mera detaljer. Berätta också i vilken klimatzon den stad du flyttat från ligger.

 

Vi vill även veta mera om din familj som du beskrev i uppdrag 1. Om du bor själv får du berätta om din familj och om de bor i närheten, vilka de är och beskriva de personerna. Flyttar du in med någon som är din familj beskriv familjen och personerna. Tänk på att använda tydliga beskrivningar av staden, intresset och familjen.

 


Prenumerera på nya blogginlägg